IV. Ongai Páros Ponyfogó Horgászverseny

 

 
IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!
 
Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás zavarása nélkül, a horgászállásokra leültetni. A verseny gördülékeny lebonyolítását 13 fős rendezői csoport végezte.
A verseny megszervezése rendkívül összetett feladat elé állította a szervezőket. Ezúton is szeretném megköszönni áldozatos munkájukat. Külön köszönettel tartozunk a támogatóknak, akik anyagi támogatásukkal segítették a verseny lebonyolítását.                                               Itt kell megemlítenem:
-          Onga város Önkormányzata Dr. Madzin Tibor
-          Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Dr. Mengyi Roland  
-          A Len-Véd Kft. képviseletében Lengyel Tamás és Lengyel János Urat
-          Tisza-Fisch Kft. Mészáros János
-          Dovit Kft
-          Ongai Kulturális Egyesület
-          Sporigó horgászbolt
 
2014. június 14-15.-én megrendezett IV. Ongai Pontyfogó horgászversenyünk összedíjazása: 250.000 Ft volt.
 
Az időjárás kegyeibe fogadta a verseny résztvevőit. A mostanában már megszokott extrém időjárási körülmények elkerültek minket.
 
Reggel 8 órakor kezdődött a rendezvény. Regisztráció, köszöntő, sorsolás, versenyszabályzat ismertetés, horgászhelyek elfoglalása, táborok felépítése, etetés eseményei követték egymást a tényleges verseny előtti időszakban.
 
2014.06.14-án 12.00 órakor elindult a IV. pontyfogó horgászversenyünk. Versenyzőink hatalmas elánnal kezdtek.  Már 12 óra 15 perckor merítő szákba került az első értékelhető hal. Érdekes módon a tó nyugati felében kezdték el fogni a halakat, míg a keleti felében senki nem fogott. A kialakult helyzet az éjszaka folyamán teljesen megváltozott. A tó nyugati felében megszűnt a halfogás, míg a keleti és középső részekben megindult. Az első mérlegelést 13óra 15 perckor el kellet végezni a 24számú. horgászhelyen.


 
 
 A vacsora kihordása előtt mérlegelnünk kellett egy 5,46 kg amurt amelyet Szuhi Krisztián fogott ,mint később kiderült ez lett a verseny legnagyobb hala.


 
18.00 órakor a szervezők kihordták a horgászállásokra a vacsorát, ami vaddisznó pörkölt volt petrezselymes burgonyával, savanyúval. A remek vacsora után mindenki újult erővel fogott neki a halfogásnak. Sajnos a tó nyugati felében horgászók nem igazán kapkodtak a botok után. de a tó többi részén szépen fogtak a versenyzők.
Több versenyzőnk kiépített táboránál 5-10 fős baráti társaság gyűlt össze, rendkívül jó hangulatot teremtve. A verseny résztvevői zömében B.A.Z. megyéből érkeztek, de volt Budapesti versenyzőnk is.
Az éjszaka folyamán bár nem állt meg, de csökkent a halak kapókedve.
A reggel 6 órai összesítők alapján úgy tűnt, hogy a helyezésekért nagy harc folyik.
 
A döntés az utolsó 1 órára maradt. Körömrágós pillanatok következtek. A délelőtt folyamán feljövő két csapat F&B Team és a Bogáncs Team teljesen felfordította a verseny állását. A IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny díjazottjai az alábbi csapatok, ill. személyek voltak:
 
 
 
Helyezés
Csapat
Név
Eredmény
I.
F&B Team
Forgács István
39 kg
Bánki Norbert
24db
II.
Magyar Csapat
Magyar Attila
37,12 kg
Magyar Balázs
21 db
III.
Bogáncs Team
Lenkei István
35,08 kg
Máté Krisztián
20 db
Legnagyobb halat fogó
Szuhi Krisztián
5,46 kg
 
 
 
Összesen 179 db hal került horogvégre, 315,52 kg súllyal. Mondanom sem kell, hogy mind a 179 db hal visszanyerte szabadságát, mérlegelés után azonnal vissza lettek engedve, éltető elemükbe. Rekordot most nem döntöttünk.
 
 
A verseny befejeztével a horgászháznál ebéddel várták a szerevezők a mezőnyt. Halászlé és bukta volt a menü. amit mindenki jóízűen elfogyasztott.
 
Gratulálunk a versenyzőknek! Találkozzunk jövőre ugyan itt!
 
Az Ongai Horgász Egyesület Vezetősége nevében köszönetünket fejezzük ki a résztvevő csapatoknak a sportszerű versenyzésért, a szervezőknek a lelkes munkáért, a támogatóknak az önzetlen anyagi támogatásért.
 
                                                                                                                                                             OHE
                                                                                                                                                             vezetősége