2013. évi III. Ponyfogó Horgászverseny

 

III. Ongai Páros Pontyfogó Horgászversenyen!
 
Mint ahogy a kiírásban szerepelt, a verseny III. számú. Ígéretünkhöz hűen 2013. évben is megrendezésre került a verseny.  Közel 12 hektáros, VII. számú tavunk lett a rendezvény helyszíne. Ebben az évben is 35 párost tudtunk egymás zavarása nélkül, a horgászállásokra leültetni. A verseny gördülékeny lebonyolítását 13 fős rendezői csoport végezte.
A verseny megszervezése rendkívül összetett feladat elé állította a szervezőket. Ezúton is szeretném megköszönni áldozatos munkájukat. Külön köszönettel tartozunk a támogatóknak, akik anyagi támogatásukkal segítették a verseny lebonyolítását.                                               Itt kell megemlítenem:
-          A Len-Véd Kft. képviseletében Lengyel Tamás és Lengyel János Urat.
-          Az Ongai Százforintos Bolt tulajdonosát Kinik Sándor Urat.
-          A Joker presso tulajdonosát Borissza Róbert Urat.
-          A Nemzeti Együttműködési Alapot.
 
2013. június 15-16.-án megrendezett III. Ongai Pontyfogó horgászversenyünk összedíjazása: 150.000 Ft volt.
 
Az időjárás kegyeibe fogadta a verseny résztvevőit. A mostanában már megszokott extrém időjárási körülmények elkerültek minket.
Reggel 8 órakor kezdődött a rendezvény. Regisztráció, köszöntő, sorsolás, versenyszabályzat ismertetés, horgászhelyek elfoglalása, táborok felépítése, etetés eseményei követték egymást a tényleges verseny előtti időszakban.
2012.06.16-án 12.00 órakor elindult a III. pontyfogó horgászversenyünk. Versenyzőink hatalmas elánnal kezdtek.  Már 12 óra 15 perckor merítő szákba került az első értékelhető hal. Érdekes módon a tó nyugati felében kezdték el fogni a halakat, míg a keleti felében senki nem fogott. A kialakult helyzet 19 órára teljesen megváltozott. A tó nyugati felében megszűnt a halfogás, míg a keleti és középső részekben megindult.
18.00 órakor a szervezők kihordták a horgászállásokra a vacsorát, ami vaddisznó pörkölt volt házi tarhonyával, savanyúval. A remek vacsora után mindenki újult erővel fogott neki a halfogásnak. Sajnos a tó nyugati felében horgászók nem igazán kapkodtak a botok után. de a tó többi részén szépen fogtak a versenyzők.
Több versenyzőnk kiépített táboránál 5-10 fős baráti társaság gyűlt össze, rendkívül jó hangulatot teremtve. A verseny résztvevői zömében B.A.Z. megyéből érkeztek, de volt Budapesti versenyzőnk is.
Az éjszaka folyamán bár nem állt meg, de csökkent a halak kapókedve.
A reggel 6 órai összesítők alapján úgy tűnt, hogy az első helyezett várományosának előnye szinte behozhatatlan, de a második helyért még 2 csapat küzdött. A döntés az utolsó 1 órára maradt. Körömrágós pillanatok következtek. Komoly küzdelemben, 2,7 kg hal fogása döntötte el a második helyet.
A III. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny díjazottjai az alábbi csapatok, ill. személyek voltak:
 
 
 
Helyezés
Csapat
Név
Eredmény
I.
Gold-Carp Fishing Team
Dániel Sándor
82,27 kg
Bóni Károly
47 db
II.
Amúr Vadászok
Szalay Hary
43,06 kg
Rácz Ádám
23 db
III.
Szabó Orgona Team
Szabó János
40,34 kg
Orgona András
20 db
Legnagyobb halat fogó
Tóth Sándor
 
 
 
 
Összesen 255 db hal került horogvégre, 500,37 kg súllyal. Mondanom sem kell, hogy mind a 255 db hal visszanyerte szabadságát, mérlegelés után azonnal vissza lettek engedve, éltető elemükbe. Rekordot döntöttünk, nem volt még ilyen versenyünk, ahol ennyi halat fogtak volna a résztvevők. A részletes mérlegelési táblázat és a fényképfelvételek megtalálhatóak a www.ongaihorgasz.hu honlapon.
A verseny befejeztével a horgászháznál ebéddel várták a szerevezők a mezőnyt. Babgulyás és bukta volt a menü. amit mindenki jóízűen elfogyasztott.
Gratulálunk a versenyzőknek! Találkozzunk jövőre ugyan itt!
 
Magam és az Ongai Horgász Egyesület Vezetősége nevében köszönetünket fejezzük ki a résztvevő csapatoknak a sportszerű versenyzésért, a szervezőknek a lelkes munkáért, a támogatóknak az önzetlen anyagi támogatásért.
 
 A horgászverseny erdményeiről itt olvashat.